© Hrvoje dizajn d.o.o. / Fužinska 2 / 10 110 Zagreb / email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. / mobile: +385 98 223 795

povijest

Tvrtka Hrvoje Dizajn je osnovana 2004. godine sa ciljem ponude vrhunskih grafičkih usluga arhitektima, dizajnerima i svima onima kojima je potreban kvalitetan 3D.  Još 2004. godine započeo je napor u usklađivanju mogućnosti hardvera sa potencijalom softvera. Posljedica te borbe je mnoštvo ideja ograničenih u njihovu ostvarenju uslijed slabe snage hardvera. Vođeni upornošću i strmom kirvuljom učenja optimizacije 3D scena, usavršavanja izvanrednih trikova renderiranja velikih i detaljnih scena u što kraćem vremenu, stigli smo na cilj stvarajući najkvalitetniji 3D današnjice. Vrlo često je upravo naš rad presudan faktor u odluci klijenata za zapošljavanjem arhitekata sa kojima surađujemo.

Popis klijenata:

  • BuiltIN Studio - Brooklyn, New York, SAD

  • Nielsen Bouwprojecten - Gent, Belgija

  • GHT Plan - Graz, Austrija

  • Poseidon Undersea Resort - SAD

  • Lea Coret Arhitektura - Zagreb, Hrvatska

  • Studio Mundi - Zagreb, Hrvatska

  • Mucić & Co. - Zagreb, Hrvatska

  • MSFG - Zagreb, Hrvatska

  • Martin Pohl - Zagreb, Hrvatska

  • Mirta Mujačić Đaković - Zagreb, Hrvatska

Iako duga povijest tvrtke uključuje imena tek nekolicine arhitekata, vrlo smo ponosni na velik broj raznolikih projekata koji su nam svakodnevno predstavljali nove izazove,a o rezultatima najbolje svjedoče renderi koji se mogu pogledati u našoj galeriji projekata.

Naše je putovanje započelo sa hrvatskom arhitekticom Leom Korejzl koja je dotad radila u Parizu. Povratkom u Hrvatsku bio joj je potreban netko sposoban ponuditi vrhunske 3D vizualizacije svjetskih standarda na kakve je navikla u svom dotadašnjem radu. Rad koji smo joj predstavili impresionirao ju je i više od očekivanja. Fotorealizam  prisutan u našim renderima otvorio je vrata novim mogućnostima i suradnjama. Suradnju smo započeli izradom 3D vizualizacije luksuznih penthouse apartmana i eksterijera vila i kuća, a nastavili izradom seta za potrebe popularne hrvatske televizijske serije.

Pol Scheerlinck, investitor za nekretnine iz Belgije, je pogledao naše radove na internetu i primjetio dodatnu dimenziju prisutnu na našim vizualizacijama. To je bio naš prvi rad na daljinu 2004. godine. Tada smo dizajnirali nekoliko eksterijera poslovnih zgrada. Budući da je gospodin Scheerlinck bio vlasnik tvrtke koja se bavi prodajom dizajnerskih naočala pariškog brenda Korloff, unajmio nas je za dizajn novih okvira njegove nove kolekcije naočala koje su predstavljene na Silmo showu 2004. godine u Parizu. Novi dizajn naočala naišao je na izvrstan prijem klijenata. To je bio prvi uspjeh naše tvrtke unutar grane potrošačkih proizvoda.

2007. godine usavršili smo dizajn naše kolekcije namještaja i započeli proizvodnju nekoliko vrsta stolića koji se prodaju u hrvatskim salonima luksuznog namještaja Somec i Pe-ni Casa. Iznenadila nas je njihova izvanredno uspješna prodaja, s obzirom da je riječ o potpuno novom modelu na našem tržištu i cijeni koja se kretala oko tisuću eura po komadu.

Početkom 2008. godine započeli smo rad na vrlo uzbudljivom projektu, dizajnu interijera prvog hotela ispod mora - Poseidon Undersea Resort. Iako su voditelji projekta već imali 3D vizualizacije, prezentirali smo im našu viziju i 3D prijedloge nakon čega su nas odmah kontaktirali sa željom da im dizajniramo interijere i 3D hotela. Na tom projektu smo blisko surađivali sa L. Bruceom Jonesom i Michaelom Shutteom.

Naša lista klijenata se tijekom godina povećala pa smo tako surađivali na projektima za Mucić & Co, Studio Mundi te od 2011. godine za austrijskog investitora Geralda Hollingera iz tvrtke GHT Plan GmbH. Sa gospodinom Hollingerom smo ušli u nekoliko lokalnih natječaja, uključujući natječaj za Blok Badel u Zagrebu koji je investirao i raspisao Grad Zagreb, a organiziralo i provelo Društvo arhitekata Zagreba (DAZ). Sudjelovali smo i na natječaju za projekt u Unskoj ulici.

Budući da su naši dizajnerski proizvodi i projekti registrirani u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske, prepoznali su naš dizajn i izložili ga na izložbi ''Kreacija i inovacija 2009''.

 

Reportaža o našim 3D vizualizacijama i dizajnu na Net TV, lokalnoj TV kući, u emisiji Moj dom.